Dagens sanning

januari
9
2014
81
Kommentarer

För första gången ska jag kommentera saker som skrivs om oss på sociala medier och i media. SKRIVS I MEDIA, SKRIVS I MEDIA, vänta ska jag säga igen? SKRIVS I MEDIA. Jag brukar inte bry mig men nu kände jag att jag måste få skriva av mig lite. JAG SKRIVER direkt från hjärtat. Journalister i sig gör bara sitt jobb  men sociala medier och alla dessa kommentarsfält.... Jag blir så fruktansvärt less på folk som tycker till och tror de vet något om damhockey och våra förutsättningar. Ta reda på lite fakta innan ni SPYR över oss. Nä, vi drar varken in pengar, publik eller har något speciellt intresse runt oss överhuvudtaget. Vi är väl medvetna om det men vi gnäller inte över vår situation. Ibland vinklar media sina artiklar som om vi kräver mycket mycket mer. Visst, det skulle vara roligt att ha bättre förutsättningar men det är verkligen inte därför vi håller på. Vi spelar hockey av en enda anledning. Kan någon gissa? Jo, för att det är så fruktansvärt roligt och vi brinner för idrotten. De flesta av oss går antingen i skolan eller jobbar för att få livspusslet att gå ihop men tränar trots det MINST lika mycket (om inte mer) som killarna i SHL. Nu tänker väl säkert många av er "bullshit". Men det är ren och klar sanning. Jag har fått kommententarer av herrspelare "Hur orkar du träna lika mycket som oss för ingenting?" Vadå INGENTING? Jag vet inte varför vissa killar spelar men jag vet varför jag och mina lagkamrater spelar, för att vi älskar det. Jag lovar att ett olympiskt spel betyder mer för oss än vad 100 000 kr i månaden betyder för en kille.  Snälla, låt oss kvinnor också få hålla på med det vi brinner för utan att bli dömda och totalt sågade. Vi gör faktiskt vårt bästa och det är inte vårt fel att vi är skapta som vi är.. 

Det som fått mig att tända till en aning är dagens artiklar om "Damkronorna tvingas betala sina egna klubbor". Ja, vissa behöver betala sin egen utrustning men ingen har någonsin gnällt över det eller krävt av varken förbundet eller SOK att de ska betala. Allt kom på tal då vår ass coach Leif Boork undrade hur vi fick tag på vår utrustning. Ingen har sagt eller gnällt över det men i detta fall har media valt att lyfta fram ämnet och jag ville bara berätta min bild som damhockeyspelare. Media gör sitt jobb men idag glömde de att skriva hur mycket vi älskar att spela hockey trots att vi får betala våra klubbor själva..

Tack för mig och tack för ikväll. Det kommer inte bli liknande inlägg framöver. Jag kände bara för att tycka till lite.. 

Ps. Kommentarsfältet är öppet och än så länge tomt. Du är välkommen med din åsikt direkt till mig. Jag svarar gärna.

Erika 

 

 

 

Kommentarer

Underbart att någon tycker och vill att andra ska få höra och ta del av åsikter om damhockey. Jag har en dotter som är nu 8 år. Hon är inne på sitt andra år nu. Hennes kommentar efter första träningen i år var: Pappa jag vill träna med pojkarna också för vi får för lite istid! Citat från min dotter. Hon är fast besluten att spela med landslaget. Och som sagt hon är bara 8 år! Jag kommer att ge henne allt för att hon ska få nå sin dröm. Jag skiter i vad det kostar, men vet samtidigt att det kommer att bli betydligt dyrare än för min 11 årige son som spelat i 4 år. Redan nu så får han rabatter på stadium men inte flickorna. Finns bara ett ord för det USELT! Spelar ingen roll för mig, jag får spara och ge min dotter samma möjligheter för jag gör ingen skillnad på könen av mina barn och deras drömmar! Jag hoppas att det blir en förändring i detta för en dröm är likvärdig för alla oavsett kön och etnisk härkomst! Tack för ordet.
Peter Wilhelmsson
Hej, en fråga som jag undrar över och hoppas du kan svara på. Varför får inte ni i damhockey tacklas? Jag har hört att det är för att det är större risk att en tackling kan göra så det blir svårare att bli gravid. Stämmer det ?
Rebecca
Hej, Beklagar om mitt inlägg från 2014-02-26 väcker intrycket att jag kategoriskt vill såga Tre Kronors herrlag, det var inte meningen (det är inte dåligt att ta silver!). Hade (pga jobb-resor) bara möjlighet att se en herrlags match från OS - finalen. Ska kanske inte döma efter att inte ha sett mer.... Hur som helst, ni gjorde en jätteinsats, synd att ni inte fick komma längre, det hade ni förtjänat. Önskar Dig och Dina lagkamrater (röda såväl som blå-gula) allt gott framöver. mvh Daniel
Daniel
Hej Erika! Jättebra inlägg. Bedrövligt att ni Tjejer inte har samma förutsättningar som killarna,. Man trodde Sverige var (åtminstone mer eller mindre) föredömligt vad beträffar jämlikhet...........så var det med en Illusionen) Om det nu inte finns resurser till BÅDE Damer och Herrar, så skulle ni prioriteras!! Efter det jag sett av OS i Sotji (inte bara där); Den Kämpaglöd och entusiasm som ni har visat kommar inte "grabbkronorna" i närheten av!! (Dessutom har ni en makalös spelkvalitet!) Önskar er allt gott och Lycka till! mvh Daniel P.S Bor sedan flera år utomlands (har VIASAT); vore kul om man kunde få se er på TV ibland, även när det inte är OS-Finalspel.....) D.S
Daniel
Bra sagt, helt enkelt.
Stefan
Ett stort lycka till i OS och hoppas ni kommer hem med en fin medalj. Krossa ryssen få tjecken på fall.... Du verkar vara ett bra föredöme för alla idrottande killar och tjejer så fortsätt vara dig själv och gör det du tror på!
Daniel Fhager
Ett stort lycka till i OS och hoppas ni kommer hem med en fin medalj. Krossa ryssen få tjecken på fall.... Du verkar vara ett bra föredöme för alla idrottande killar och tjejer så fortsätt vara dig själv och gör det du tror på!
Daniel Fhager
Jag tycker att det är MER värde i en idrott/sport när de som utövar den inte får betalt för att göra det utan t.o.m går "back" på sitt idrottande fäör då är det ÄKTA idrott på nått vis. När man håller på med något som man tycker är roligt och utvecklande i både fysisk och mental tanke...
Annelie
Hej Erika! Gillar det du skrev. Nu till nåt annat. Svenska hockeyförbundet har konferens på fredag ang. stöd för damlagets förbundskapten. Hoppas själv att kvinnor/tjejer är med på denna konferens - det handlar ju ändå om damhockey. Annars blir det lite skevt. Som kvinna vill jag även ha kvinnors åsikter representerade. Vad tycker du? Mvh Pernilla
Pernilla
Sverige säger sig vara jämnställt & att man ska tävla på lika villkor. SKITSNACK När ska de " Stora förbunden" inse att det är mer underhållningsvärde att se damidrott än herridrott??? Vem vill se penningkåta, lata NHL- spelare som bara är med i OS för att de ser en chans att fylla på plånboken lite ???? - det samma gäller inom fotbollen. Många av utlandsproffsen är med i landslaget bara för att fylla på plånboken. - Jag skäms som Svensk när man ser vilket jävla hyckleri det är inom svensk idrott & framför allt inom de " Stora förbunden". Ge lika mycket & satsa lika mycket resurser på damidrotten som herridrotten så ska ni få se på annat. Men då börjar de mulliga mansgrisarna skrika sig hesa för att det är orättvist. Erika ! Du och dina elitsattsande medsystrar gör ett fantastiskt jobb. Det ni visar, det är Klubb/lag-känsla/anda .
Dennis

Sidor

Lägg till ny kommentar

WebbsponsorCopyright © 2021 Erika GrahmFölj mig på

Add Cream
 
instagram
twitter